Kerran Kuubassa

En selvästikään ole osoittanut riittävästi rakkautta joillekin vaatteilleni. Ehkäpä syynä ovat olleet nuo ilmat ja niiden luoma välitila - vähän liian viileää kesähepenille, vähän turhan lämmin välivuodenaikojen vaatteille. Tänään päätin, että säästä viis! Kesävaatteet käyttöön, näyttää mittari mitä tahansa!! Ja vielä lisäksi otan käyttöön vanhan tapani päättää seuraavan päivän asut etukäteen. Minulla harvoin aamulla aivot raksuttavat kovin tehokkaasti vaatekaapin edessä, joten aina tulee pidettyä niitä samoja, tylsiä vaatteita tai ainakin asustaminen jää vähemmälle.

Huomisen asun lähtökohtana on tuo viimekesän (?) kirpparilöytöhame, josta jo mietin hetkisen luopuvani. Samalla kun päätin sen kaapista poismenevien vaatteiden pinoon laittaa, sain mielikuvan päähäni yhdistää kyseisen hamosen valkoiseen, rentoon paitapuseroon, jossa hihat on rullattu ylös. Ehkä annetaan sille vielä hetkinen armon aikaa... Jottei asu nyt aivan rentoiluksi mene, halusin yhdistää siihen hieman erityyliset asusteet. Ruskeat sandaalit saattavat kyllä ehkä vaihtua valkoisiin balleriinoihin - let's see!


Taisin muuten ihan vahingossa löytää hyvän kirjan. Pelaan joskus kirjastossa kirjarulettia. Valitsen siis ihan summamutikassa jonkun hyllyn, josta nappaan silmät kiinni jonkun kirjan lainaan.

Kirja on Ana Menéndezin kirjoittama Kerran Kuubassa. Olen lukenut siitä vasta ensimmäisen luvun, mutta jotenkin kirjan kerronta on aika kiehtovaa, vaikkei siinä kovin paljoa tarttumapintaa minulle periaatteessa olekaan. Yleensä ahmin kirjat miltei kerralla läpi, oli ne sitten sata tai viisisataa sivuisia, mutta tämä kirja on sellainen, jota tekee mieli lukea kappale kerrallaan - hiljalleen ja makustellen. Kirja kertoo vanhoista Kuubasta siirtolaisiksi lähteneistä miehistä, jotka elävät vielä voimakkaasti menneisyydessä. Ei ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta ihmisille, jotka ovat lukeneet paljon, voin tätä jo nyt suositella.

2 kommenttia

  1. Minäkin olen lukenut tuon :) kirjailijan eka kirja, kerronta on kai siksi vähän erikoista

    VastaaPoista
  2. *~SL: Oih! Se selittääkin paljon:) Rakastan nimittäin "ensikirjoja" koska ne ovat yleensä jollain tavalla tuoreita ja raikkaita!

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig