terveellisen elämän yllättävä lopputulos

Vajaa kolme viikkoa sitten naputtelin blogiini kirjoituksen siitä, miten aion aloittaa kuukauden kestävän puhdistuskuurin ja jättämään kaiken huonon pois ruokavaliostani. Postauksen voi lukea täältä. No seuraukset olivat mielestäni jokseenkin yllättävät, ja olenkin selvästi joutunut pehmentämään sääntöjä, jotka itselleni loin.

Ensinnäkin vatsani lopetti täysin toimintansa, mikä yllätti, sillä söin paljon enemmän vihanneksia, hedelmiä, marjoja jne. Vatsan toimimattomuuden lisäksi minua alkoi vaivata jatkuva pahoinvointi, joka yltyi aina ruokailun jälkeen. Suussa oli jatkuvasti inhoittava, paha maku, joka ei lähtenyt pois millään keinolla ja suu oli muutenkin ihan äärettömän kuiva. Puhdistuskuuri, jonka oli tarkoitus johtaa parempaan oloon tuntuikin vaikuttavan täysin päinvastoin. Koko kroppa tuntui panevan uutta ruokavaliota vastaan. Yksinkertaisesti voin vain uskomattoman huonosti ja tukkoisesti tavalla, joka ehdottomasti vaikutti jokapäiväiseen toimintakykyyn.

Juon yleensä vain kupin tai kaksi kahvia päivässä, joten en uskonut kahvin pois jättämisen olevan kovin suuri ongelma... no sitä se kuitenkin oli. Aamulla herääminen ilman kahvia tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta, ja iltapäiväkahvi, jota en edes normaalisti välttämättä juo, alkoi tuntumaan ehdottoman tärkeältä. Viikon totaalisen kahvittomuuden jälkeen aloin jälleen nauttimaan aamukahvini - olenpa pari kertaa myös puolivahingossa sortunut iltapäiväkahviinkin.

Sen reilun viikon jälkeen, jona tiukkaa kuuria noudatin, aloin vihdoin kuuntelemaan omaa kroppaani ja päätin, että tämä saa loppua. Jos jokin tekee olon todella huonoksi, ei se todennäköisesti voi olla sinulle hyväksi. Nyt olen alkanut miettimään, luovutinkohan liian aikaisin... Ehkä tuo oli vain jotain alkukankeutta, joka kuuluu puhdistusprosessiin.

Nyt olen siis mennyt lievemmillä säännöillä. Olen yrittänyt syödä huomattavasti enemmän vihanneksia ja hedelmiä ja jättää vaaleaa leipää, riisiä ja pastaa vähän vähemmälle, mutta aika lailla rennosti entiseen tapaan olen muuten ruokaillut. Voi olla, että yritän tätä puhdistusprojektia vähän ajan kuluttua uudelleen, kun tämän kokemuksen huonot muistot ovat vähän hälventyneet. Lopputulokseksi jäi hieman hämmentynyt olo...superterveellinen syöminen ei tuonut sitä hyvää oloa mitä odotin. Ehkä tässäkin pätee ne vanhat viisaudet keskitien noudattamisesta ja ehyen asian korjaamisesta. Kun loppujen lopuksi syön kuitenkin jo ihan terveellisesti, ei ehkä ole edes tarvettaa muuttaa elämää minnekään ääripäähän.

PS. Olen pahoillani, että kommentteihin vastaaminen on välillä todella hidasta! Nyt on vain sen verran kiireitä, että aina en ehdi heti vastailemaan. Kiitos kuitenkin jokaisesta, ihanasta kommentista:) Vastailen niihin aina heti kunhan ehdin/jaksan!!

2 kommenttia

  1. Ehkäpä nuo oireet johtuvat ruokavalion äkillisestä muutoksesta? Itselläni ruokavalio on pikkuhiljaa muuttunut terveellisempään suuntaan, eikä mitään outoa ole ilmennyt.
    Muutosta vain vähän kerrallaan, niin kroppaa ehtii sopeutua. :)

    VastaaPoista
  2. Lina3: Niin minäkin järkeilin:) Olo oli vain niin huono ja tämä kevät on muun elämän kannalta aika hektinen, että kokeilu oli pakko lopettaa. Hiljaa hyvä tulee!

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig