puhdasta

Minulla on jo jonkin aikaa keho tuntunut tukkoiselta, vaikka yleensä syönkin suhteellisen terveellisesti. Niinpä aloitankin kuukauden kestävän puhdistuskuurin, joka onkin itse asiassa hyvä tehdä vuodenaikojen vaihtuessa. Puhdistuskuuri ei missään nimessä tarkoita laihduttamista tai paastoa, vaan tiettyjen huonojen asioiden poistamista ruokalistalta ja hyvien juttujen syömisen lisäämistä.

Pannaan joutuvat täysin:

- kahvi (apua!!)
- sokeri ja makeutusaine
- vaalea leipä ja pulla
- suklaa, karkit, sipsit jne.
- valmisruoat
- alkoholi
- valkoinen riisi ja pasta

Korvattavat asiat:

- maitotuotteet soveltuvilta osin soijatuotteilla
- herkut kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä
- sokeroidut mehut ja limpparit korvataan porkkanamehulla ja täysmehuilla
- kana pääosin vaihtuu kalaan, muuta lihaahan en syökään

Lisättävä entisestään ruokavalioon:

- marjat, hedelmät ja juurekset aamupalalla, välipaloilla ja kalan lisukkeena päivällisellä
- nesteiden määrä: vihreä tee, porkkanamehu, vesi
- pähkinät ja siemenet välipaloina ja salaattiin
- oliiviöljy

Tärkeää on syödä useita pieniä aterioita pitkin päivää, mutta kuitenkin niin, että syöminen painottuu aamuun ja päivään/iltapäivään. Iltasyöminen on kevyttä. Ruoan määrää ei missään nimessä ole siis tarkoitus vähentää - päin vastoin! Nyt siis painotus on erityisesti ravinnon laatuun.

Eniten jännittää varmaankin kahvin jättäminen kokonaan pois. Olen vähentänyt vuosien myötä kahvin määrää rajusti, sillä se ei minun mahalleni tunnu sopivan, mutta aamukahvi on tähän asti ollut must. Voi olla, etten alussa ole aamuisin kovin iloinen tyyppi, kun kahvi vaihtuu porkkanamehuun ja leipä juures- tai hedelmäsalaattiin. Itseäni kuitenkin helpottaa se, että rakastan salaatteja, juureksia ja hedelmiä, joten ei tämä nyt niin kovin suuri tai dramaattinen muutos ole.

En nyt taida tätä blogia kovin paljoa ruokajutuilla rasittaa, mutta jonkinlaisen postauksen voisin vaikka parin viikon välein tästä prosessista tehdä. Ihanaa viikonloppua kaikille!!

kuva

3 kommenttia

 1. Blogivoitto saapui eilen postitse ja vitsit, miten ihanasti pakattu ja huumaavalta tuoksuva paketti kääreistä paljastuikaan. Ihanasti yllätetty, kiitos! :)

  Ehdin jo eilen kokeilemaan premieriä ja vaikuttaisi ainakin yhden käyttökerran perusteella tekevän sen minkä lupaakin eli hyvästit kiiltelevälle T-alueelle! Testailu jatkuu tänään.

  Ja tsemppiä järkevän kuuloiseen puhdistuskuuriin! Itsekin aloitin saman (omalla tyylilläni) jo tuossa pari viikkoa sitten ja hyvältä tuntuu. Kevät on uudistumisen aikaa, ehdottomasti. :) Vielä pitää hankkiutua eroon tuosta tunkkaisesta vaatekaapista kirpparilla niin hyvä tulee...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä! Mulla ihan perusruokavalio on muuten aika hyvin kunnossa (en esim. ole koskaan oppinut juomaan kahvia mutta vihreää teetä juon aika paljon, en käytä sokeria enkä maksutusaineita (paitsi sokeroituja jogurtteja syön kyllä aika paljon ja suklaata ahmin joskus ihan hulluna), en myöskään ole syönyt punaista lihaa yli kymmeneen vuoteen), mutta en varmaan voisi olla kuukautta ilman kuohuviiniä. :) Jotenkin yksi lasillinen kuohuvaa kuuluu viikonloppuun vaikken missään kävisikään. Lasi skumppaa, kotiasu ja villasukat, siitä alkaa aina viikonloppuni! ;)

  Tsemppiä koitokseen!

  VastaaPoista
 3. Olga: Hieno juttu:) Kivaa, että primeri meni "hyvään kotiin"!

  Kevät on kyllä syksyn ohella se paras aika aloittaa elämänmuutoksia! Minunkin pitäisi vielä selvittää tuo vaatekaappi, mutta olen sitä yrittänyt lykätä laiskuuttani:D Mutta eiköhän sekin vielä työlistalle pääse...

  NinaV: heh:) No pieniä paheita pitää aina olla! Uskon, että minullakin perusasiat ovat ihan kunnossa, mutta välillä kiireessä pääsevät syömisjutut lipsumaan liian usein sinne herkuttelun puolelle. Ehkäpä tämän kuurin jälkeen ei enää herkut maistu... Toivoa sopii:D

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig