vanhat pois, uudet tilalle

Viimeisen kuukauden aikana on loppunut aika suuri määrä kosmetiikkatuotteita, vieläpä sellaisia, jotka kuluvat äärettömän hitaasti, kuten esim. aurinkopuuteri ja poskipuna. Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän fiiliksiä kuluneista tuotteista ja näyttää myös ne uudet, tilalle tulleet jutut. Aloitetaan niistä tuotteista, joiden loppumista olen odotellut hartaimmin:


Kulunut tuote on Rimmelin poskipuna sävyssä 001 Santa Rose. Luulin tuotteen loppuvan jo aikaisemmin, joten ostin sille korvaavan muistaakseni ennen joulua. Näin kauan kuitenkin meni, ennen kuin sain viimeisetkin rippeet käytettyä. Tätä sävyä olen käyttänyt tunnollisesti pari vuotta, vaikka se ei minulle olekaan ollut ihan täydellinen. Sävy on nimittäin hieman liian murrettu ja ehkä tummakin, joten se näyttää ihollani vähän likaiselta. Sinänsä minulla ei ole Rimmelin poskipunasta sen kummempaa sanottavaa - sillä saa aika luonnollisen lopputuloksen aikaiseksi, eikä pigmenttiä ole niin paljoa, että efektiä pelleposkista tarvitsisi pelätä.

No tragedia syntyikin sitten uutta poskipunaa ostettaessa. Muistaakseni olen tästä jo saattanut avautuakin. Menin Sokoksen kosmetiikkaosastolle ja pyysin myyjän apua punan valintaan. Selitin, miten murretut sävyt eivät minulla toimi, ja hän suositteli minulle L'orealin Blush Minerals poskipunaa sävyssä 40 Tendre Rose. Kun tulin kotiin huomasin jotain - uusi puna oli lähes tismalleen saman sävyinen kuin vanha puna, josta halusin päästä eroon!! Lisäksi huomasin, että punassa on muutamia pieniä glittereitä, joita en halua todellakaan poskilleni päiväkäyttöön. Kaiken kruunaa erittäin epäkäytännöllinen purkki. Pakkauksessa oleva harjaa ei kannata viedä kasvojen lähellekään. Tätä punaa käytettäessä joudut siis purkin parista pikkuruisesta reiästä takomaan punaa jonkun erillisen alustan päälle, josta sitten pyöritellään puna poskipunasiveltimeen. Normaalikokoinen poskipunasivellin nimittäin ei missään nimessä sovi siihen kohtaan, josta punaa pitäisi pakkauksesta ottaa. Puna kuitenkin levittyy ihan ok, joten en nyt täysin voi tätä maanrakoon haukkua. Jos sävy natsaa, ja pieni kimalle ja pakkauksen epäkäytännöllisyys ei haittaa, niin ehkä tätäkin voi kokeilla. Ainut hyvä puoli tässä minun kohdallani on punan puuterimainen koostumus, joten toivottavasti en tämän kanssa joudu kahta vuotta kituuttaa. Seuraavana haaveissa olisi MACin tai Chanelin poskipuna.

Kuten edellisestäkin tapauksesta käy ilmi, minulla ei ole tapana hamstrata kosmetiikkaa. Kun joku tuote loppuu, ostan uuden tilalle. Minulta ei löydy valtavaa varastoa meikkivoiteta tai poskipunia. Luomivärejä ja huulituotteita toki löytyy vähän laajempi kokoelma, mutta mitä tulee muihin tuotteisiin, vannon minimalismin nimeen. Ja miten ihanaa onkaan sen loppuneen tuotteen tilalle sitten lähteä etsimään sitä uutta, ja korvaavaa tuotetta!

Seuraava loppunut tuote on siis aurinkopuuteri, joka sekin löytyy Rimmeliltä sävyssä 022 Sun Bronze. Tästä tuotteesta pidin, sillä siitä ei löytynyt glitteriä (onkohan muuten koostumus muuttunut, kun nykyisissä jotain kimalletta olin huomaavani). Vaikka sävy näyttää vähän tummalta, ei pigmenttiä ole kovin paljoa, joten kovin kamalaa jälkeä tällä on mahdotonta saada aikaiseksi. Tätä voisin suositella vaikkapa nuorelle, joka kokeilee aurinkopuuteria ensimmäisen kerran. Hinta on edullinen, ja ylilöntejä on tällä miltei mahdoton tehdä. Ja tämänkin loppuun kuluttamiseen meni muuten parisen vuotta!

Halusin hieman satsata seuraavaan aurinkopuuteriin ja meinasinkin tilata Strawberrynetistä Diorin Matte sarjan aurinkopuuterin. En nimittäin halua myöskään aurinkopuuteriin kovin paljoa kimallusta. Onneksi eksyin ennen tilausta kuitenkin Sokokseen. Siellä nimittäin kokeilin kyseisiä puutereita ja ne olivat kaikki ihan liian keltasävyisiä minun iholleni. Onneksi myyjätyttö tuli tässä kohdassa apuun, sillä en olisi ikinä osannut ostaa nyt hankkimaani tuotetta. Se ei nimittäin ole aurinkopuuteri, vaan poskipuna: Estee Lauder Silky Powder Blush sävyssä 19 Nude Nuance. Täydellisen kaunis sävy vaalealle iholle, mutta myös myyjätytön Thaimaassa ruskettuneella iholla se tuntui kauniisti hehkuvan. Myyjä suti tätä paikan päällä myös minun kasvoilleni, joten ostopäätös oli helppo sitten tehdä. Tämä on ihana!! Plussaa myös tyylikkäästä pakkauksesta. Yleensä kun selektiivisetkin merkit pakkaavat jostain syystä aurinkopuuterinsa rumiin, ruskeisiin ja halvan näköisiin pakkauksiin. Tässä pakkaus on tyylikäs tumman sininen, kultaisilla yksityiskohdilla.


Shiseidon Dual Balancin Foundation oli syksyllä ihana iholleni, mutta näin talvella äärimmäisen kuivalle iholle se ei tuntunut sopivan, vaan korosti kuivuneita kohtia. Harmi, sillä sävy I00 Very light ivory oli täydellinen iholleni. Korvaajaksi nappasin MaxFactorin Lasting performance meikkivoiteen, joka on ehkä pikkaisen liian tumma, mutta jonka peittävyyteen voin aina luottaa. Ja hintakin taitaa olla kolmisen kertaa edullisempi kuin Shiseidon tuotteella.


Huulikiiltoihin ei omasta mielestäni kannata laittaa rahaa, jollei nyt halua sitten maksaa kauniista pakkauksesta. Sisältö kun ei tunnu kalliilla ja halvalla tuotteella juurikaan eroavan. Maybellinen fruity gloss 840 Chamallow lolly pink huulikiilto on ollut yksi käytetyimmistä kiilloistani, mutta nyt kun koostumus alkoi jo muuttua epäilyttäväksi ja purkissa oli enää rippeet jäljellä, päätin siitä luopua. Niin paljoa en tähän kuitenkaan kiintynyt, että haluaisin ostaa mitään samankaltaista tuotetta, joten päädyin saman merkin aika erityyppiseen ja sävyiseen kiiltoon. Watershinegloss 103 Crystal Rocks kimaltelee glittereiden avustuksella, mutta on huulilla vähemmän tahmaisen tuntuinen kuin edeltäjänsä. Kaunis sävy tulee kuitenkin varmaan hieman paremmin esille vaaleammilla huulilla kuin omani ovat. Mutta siis - ei mitään maata mullistavaa, mutta kiva tuote jokapäiväiseen käyttöön.


Loppuun vielä parivaljakko, joista molemmat ovat ihan vanhoja tuttavia. Viime kuukausina olen käyttänyt yksinomaan Rasasin Cherish tuoksua, joka on ihana, kevyt, mutta naisellinen päivätuoksu. Nyt pullo kuitenkin on loppu ja päätin ottaa tehokäyttöön vanhimman omistamani tuoksun, Valentinon Rock 'n Rosen, joka on hieman syvempi tuoksu, mutta silti käyttökelpoinen päiväsaikaan käytettäväksi. Tätäkään ei ole enää paljoa jäljellä, joten kohta pääsen parin uusimman tuoksuni pariin:) Tuoksujakaan en omista kovin montaa yhtäaikaisesti, ja lopulta käy aina niin, että käytän aina vain yhtä tuoksua kerrallaan, joten mitään valtavaa tuoksuarsenaalia ei ole edes järkevää omistaa.

Mutamia muitakin juttuja on loppumaisillaan, mutta en halua venyttää tätä postausta enää yhtään pidemmäksi, joten säästetään ne ensi kertaan:) Ihanaa sunnuntaita kaikille!!

2 kommenttia

  1. mä oon alkanut tykätä kovin voidemaisista poskipunista, niillä saa tosi kivan ja luonnollisen lopputuloksen..Ja vähän sama juttu, että meikkivoiteita ja poskipunia ei ole tullut hamstrattua, ainoastaan huulikiiltoja ja luomivärejä on useampi kipale :)

    VastaaPoista
  2. Aune: Ihan sama juttu täällä!! Etenkin nyt talvella kun iho on kuiva, tuntuu no voidemaiset tuotteet niin paljon paremmilta:)

    Välillä teksisi mieli ostaa esim. useampi poskipuna, mutta kun muistaa, miten kauan yksi puna kestää, ei tee mieli ostaa useita kaappiin seisomaan.

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig