askeettisen elämän ihanuudesta


BUTTERMILK BISQUITS otti esiin blogissaan ja kirjoittamassaan artikkelissa Mitä ihminen tarvitsee? teeman. Voi miten lähelle nuo ajatukset liippaavatkaan omia viimeaikaisia fiiliksiä. Minä en omista mitään älytöntä vaatevarastoa tai harrasta yletöntä shoppailua, mutta silti on alkanut tuntumaan, että tavaraa vain yksinkertaisesti on liikaa. Kaikkia vaatteita EI ehdi pitää, miltei joka päivä iskee mitä pukea päälle paniikki, joka ei johdu vaatteiden vähyydestä, vaan valinnan vaikeudesta.

Toissa iltana pakkailin yli puolet vaatekaappini sisällöstä ullakolle. Hyllyt on oikeasti tosi tyhjät! Ajattelin kokeilla elämää huomattavasti pienemmällä vaatevarastolla. Jos hyvältä tuntuu, vien kyseiset vaatteet kirpparille. Ja ei - en tee tätä haaliakseni uusia juttuja, vaan nimenomaan yksinkertaistamaan omaa elämää.

Nyt hyllyt kumisevat tyhjyyttään, mutta olo on ihanan kevyt. Mietin jo eilen innoissani loppuviikon asukokonaisuudet valmiiksi ja voi miten se oli helppoa! Tämän se vaati ymmärtämään, että ne ei ole mitään päälle pantavaa päivät johtuvatkin liiasta vaatemäärästä, ei liian vähästä.

Saa nähdä miten kauan tätä asketismin euforiaa kestää. Toivottavasti kauan! Jollain lailla luulen, että tämä tunne voi liittyä laajemmin elämäntilanteeseeni. Nyt kun elämässä kaikki on äärimmäisen kiireistä ja sekavaa, ja tulevaisuus on aika avoin, mieli kaipaa yksinkertaisuutta, järjestelmällisyyttä ja helppoutta.

Raporttia askeettisen elämän ihanuudesta seuraa... ;D

PS. Jee!!! Sain muokattua sivupohjaa pikkaisen leveämmäksi ja kuvatkin saan nyt ladattua vähän isompana:D

7 kommenttia

 1. Itsekin aika vasta siivoilin kaapista pois niitä vaatteita, joita ei niin kauheasti tule käytettyä. Vielä pitäisi saada siivottua kaikki turhat/ylimääräiset/käyttämättömät tavarat pois kaapeista :)

  VastaaPoista
 2. Sinisilmä: Tähän saakka olen ajatellut, että vaatekaappia saisi järkeistettyä ostamalla (sinne jotain mukamas välttämättömiä juttuja). Mutta ratkaisu näyttääkin olevan ihan päinvastainen:D Tsemppiä vain sinnekin siivousurakkaan!!

  VastaaPoista
 3. Mä mietin juuri pari päivää sitä, että vaatehyllyt pullistelevat siihen malliin, etten millään ehdi käyttää kaikkia vaatteita. Ajattelinkin, että täytyy vielä tän syksyn aikana katsoa kylmästi sivuun kaikki vaatteet, joita en ole kesän aikana tai sen jälkeen käyttänyt.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa!!! Toivottavasti jaksat jatkaa minimalistisella linjalla. Se on ihan järjettömän palkitsevaa!!!

  Mulle tuon "minimalistiuran" huippuhetki on puoli vuotta opiskelijavaihdossa jonne pakkasin mukaan rinkallisen vaatteita. Niissä vaatteissa elin koko puoli vuotta (mukana kaksi vuodenaikaa). Yhden mekon, topin ja sandaalit ostin muistaakseni koko aikana. Ei ollut enempään varaa eikä, ihme kyllä, ollut tarvettakaan. Oli taivaallista! :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on muutto edessä ja tein päätöksen, että nyt tehdään kunnon inventaario. Kaikki mitä ei tarvita saa lähteä. Samaa koskee vaatteita, sisustusta, sekä muuta tavaraa. Oikein jo odotan että saan alkaa pakkaamaan turhia tavaroita pois :D

  VastaaPoista
 6. Janita: Se kyllä kannattaa:) Kyllä uskon, että jotkut osaavat isonkin vaatevaraston kanssa elää, mutta itse koen tämän vaihtoehdon paremmaksi tällä hetkellä, kun tuota säilytystilaakaan ei liiemmälti ole.

  VastaaPoista
 7. NinaV: No ainakin tällä hetkellä tämä tuntuu hyvältä:) Voihan se toki joskus mieli muuttuakin, mutta nyt ei tosiaan edes tunnu miltään ponnistukselta - että olisin joutunut jostain luopumaan.

  Tuo on kyllä aika huima suoritus. Mutta tuo on varmaan se määrä, mitä ihminen OIKEASTI vain tarvitsisi (jos siis ei kovin tarvitse edustaa):)


  Katja: Toinen juttu on kyllä tuo tavaran määrä. Joskus pitäisi tehdä esim. jouluksi kielto, että ei koriste-esineitä:D Minä kun asun vielä niin pienessä kämpässä, ettei esille yksinkertaisesti mahdu kuin muutama esine. Muutot on ihan loistavia tavaran inventaarioon. Itse olen muuttanut niin miljoona kertaa, ettei onneksi tuota tavaraa ole kovinkaan paljoa ehtinyt nurkkiin keräytyä. Ja silti nuo vähäisetkin tuntuu liialta...:D

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig