kesä iholla

Kesä tekee iholle hyvää. Talvella kuivuudesta hilseilevä iho on kuin uusi kesäaikaan. Talvella mikään voide tai naamio ei tunnu olevan riittävä. Suvi tuo tullessaan hehkuvan, hyvin kevyillä tuotteilla pärjäävän ihon.

Normaalien puhdistus- ja suojatuotteiden kanssa käytän Erisanin Ravitsevaa 24h kasvovoidetta herkälle iholle. Se on hajuton ja sopii loistavasti myös meikin alle. Kesäisin en käytä lainkaan yövoidetta - iho ei tunnu sitä tarvitsevan. Silmien alle sipaisen Cliniquen All about eyes rich silmänympärysvoidetta ja silloin tällöin suihkaisen The Body Shopin Vitamin E Face Mistiä. Helppoa ja kevyttä!

Mutta tämä ei tietysti ole koko totuus... Kun kasvojen ja vartalon iho voi erinomaisesti, hiukset ja päänahka kuivuu - arvatenkin auringon vaikutuksesta. Tätä ongelmaa vastaan olen lähtenyt taistelemaan XZ:n Suklaa & vanilja rauhoittavan tuotesarjan avulla. Se kosteuttaa kuivuvaa päänahkaa eikä sisällä lainkaan silikonia tai silikonyhdisteitä. Vuoden ympäri käytän Bonacuren Moisture Kickiä ja latvojen kuivuuteen on auttanut Kadusin hydro energy mask, josta tulee vähän tarkempaa arviota jossain välissä.

Tehokkaana ensiapuna minulla on toiminut yön yli hiuspohjaan jätetty oliiviöljy. Öljy kannattaa hieroa kunnolla päänahkaan samaan tapaan kuin kampaajat antavat hierontaa pesun yhteydessä. Olen huomannut, että vaikutusajan tässä täytyy olla pitkä, jotta öljy pääsee kunnolla imeytymään - muuten se saattaa tehdä hiukset likaiseksi. Aamulla hiukset tietysti pestään huolellisesti ihan normaaliin tapaan. Tyyny kannattaa suojata pyyhkeellä. Muutoinkin öljyn kanssa läträäminen on aika sotkuista, joten tee se kylppärissä ja suojaa vaatteet pyyhkeellä. Jos siis hiuspohja hilseilee kuivuudesta, kannattaa tämä konsti kokeilla. Sienen aiheuttamaan hilseeseen tämä ei tietystikkään tehoa.

2 kommenttia

  1. Mun kesätukka (ja päänahka) tykkää, kun suihkun jälkeen huuhtelen ne kylmällä vedellä.:)

    VastaaPoista
  2. MouMou: Tuolla keinolla saa kyllä hiuksiin ihanaa kiiltoa ja ilmavuutta:D Päänahan kuivuuteen se ei sen sijaan ole ainakaan minulla auttanut:/

    VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig