H&M keski-ikäistynyt?

Tällainen tunne minulle ainakin tuli tänään uuden syyskuvaston selailtuani. Vaikka itse olen jo lähempänä kolmea- kuin kahtakymmentä ikävuotta, tuntui suurin osa syysmalliston vaatteista ja stailauksista liian tanttamaisilta. Jos en olisi tiennyt, että selailen Hennesin kuvastoa, olisin ihan hyvin voinnut luulla sitä Elloksen vastaavaksi.

H&M on minun mielessäni ollut se liike, josta saa niitä uusimpia muotivirtauksia edulliseen hintaan. Nyt mallisto kuitenkin pullistelee ihmeellisiä puseroita ja pitsineuleita, joista trendikkyys on hyvin kaukana. Vai mitä sanotte näistä:


Toinen asia, mikä minua on alkanut ihmetyttämään, on yrityksen kokopolitiikka. Ajattelisin, että merkki on lähinnä nuorten ihmisten suosiossa. Mutta mitoitus puhuu aika eri kieltä. Housuissa koko 34 suorastaan pyörii päälläni. Ja ristiriitaa lisätäkseen, paidoista koko xs on minulle yleensä täysin sopiva…

Tietenkin kuvastosta löytyy se Divided puoli, joka puolestaan on vedetty aika överiksi. Kummallisia värejä, mutta osittain sitä samaa mummomuotia, mitä muussa kuvastossa.

Tuli väistämättä mieleen, olisiko lama aiheuttanut varman päälle pelaamista. Pyritään tehdä vaatteita, jotka ovat hajuttomia ja mauttomia – ja toivotaan, että suuri massa niitä ostaa. Kuitenkin minulla on tunne, että Suomessakin ihmiset ovat tulleet yhä muotitietoisemmaksi, joten epäilen, että kyseinen taktiikka ei toimi.

Tässäpä nyt joka tapauksessa joitakin suosikkejani, joita uudesta mallistosta bongailin:


Kuvat: H&M

12 kommenttia

 1. tosi tylsiä vaatteita nuo ekat kyllä! mutta itse olen huomannut että H&M nettishoppiin laitetaan melkein aina tylsimpiä vaatteita kun taas kaupassa on parempia..

  VastaaPoista
 2. Selailin kuvaston tänään läpi ja innostuin vain urheiluvaateosastolla. Sieltä tarvitsisin (oikeasti tarvitsisin!!) montakin tuotetta. Sporttivaatteet ovat edullisia ja ajavat asiansa vaikkeivät ihan parasta laatua hengittävyydeltään yms. olekaan. Mutta mulle ainakin iski H&M lama. :)

  VastaaPoista
 3. Kieltämättä, aika keski-ikäistyneeltä vaikuttaa. Tuo alimmaisessa kollaasissa oleva takki on muuten minunkin makuuni.

  VastaaPoista
 4. *~SL: Tuokin voi olla totta. Toisaalta täällä Jyväskylässä tuntuu myös liikkeen valikoima noudattelevan aika hyvin tuon nettikaupan antia. Täällä kuin ei esim. sitä Trend mallistoa saa lainkaan. Mutta yleensä minulla kuitenkin aina pari juttua jää kuvastostakin mieleen - nyt jäi ihan blaah olo koko läpyskästä:)

  NinaV: Hih:D Siellä sporttipuolella oli muuten aika kivat ne haaremihousut! Eivät vain sopineet tähän kollaasiin. Jotenkin ainoat, joiden tilaamista edes hetken harkitsin, oli ne ihan perus topit ja t-paidat... H&M lama on just hyvä termi tälle "ilmiölle":D

  VastaaPoista
 5. Bisquits: Hih:D Sinä tulitkin heti mieleen tuon takin nähtyäni! Joskus muistaakseni olen jotain vastaavaa blogissasi nähnyt... Ehkä.

  VastaaPoista
 6. Pisti silmään tuo 'kuin Anttilan hyllyltä', olen nimittäin viime aikoina tehnyt parhaat löytöni juuri Anttilasta (mm. nahkaiset gladiaattorit, valkoinen kerrostettu röyhelötoppi jne) :D Sielläkin voi siis olla muodikkaita vaatteita ja asusteita, harva vain tulee ajatelleeksi ja lähtee sinne shoppailemaan. Totta puhut silti siinä että H&M:n valikoima on mennyt tylsempään suuntaan. Muutenkin olen ollut pettynyt viime aikoina koko putiikin vaatteiden laatuun, ennen tällaista ongelmaa ei ole ollut että mekot kutistuvat jopa kolmessakympissä jne.

  VastaaPoista
 7. Lila: Hih:) Tokihan Anttilastakin voi löytöjä tehdä ja olenpa itse myös niitä tehnytkin! Eikä tarkoitus ole eka kollaasissa esiintyviä "huonoja esimerkkejäkään" haukkua, vaan puhua ihan mielekuvien ja tunnelmien valossa. Kun niistä Anttila vaatteista vaan tulee se tietty mielikuva heti mieleen. Ja toisaalta vaikka nuokin esimerkkivaatteet ovat varmasti kivoja oikealla ihmisellä oikein yhdistettynä, tuli kuvastosta kokonaisuutena aika väsähtänyt tunnelma. Ainahan siellä on ne perusjutut, mutta lisänä on yleensä ollut myös jotain vähän erikoisempaa. En tiedä osaanko oikein selostaa:)

  Itse olen kokenut, että Henkkiksellä saa aina olla aika tarkkana, mitä ostat. Pitää olla hieman tuntemusta materiaaleista, että osaa erottaa sen nyppääntyvän viskoosin siitä ihanasta ja laadukkaasta - molempia kyseisestä putiikista löytyy. Ja siitä akryylistä voisin paasata tuntikausia... Nytkin taisi löytyä koko mallistosta vain yksi neuletakkia, jossa akryyliä ei olisi käytetty. Mutta jos muuten pesuohjeiden mukaan pesty vaate kutistuu liikaa pesussa, kannattaa se ehdottomasti heti reklamoida!

  VastaaPoista
 8. Itse hämmästelin kyseistä kuvastoa selailessa, että missä kaikki syysuutuudet ovat? Piti oikein tarkistaa kannesta, että oliko kyseessä edes vuoden 2009 kuvasto :-D Samoja salmiakki-kuvioita, samoja kukkakuvioita, samoja neuleita, samoja värejä... Blaah.

  VastaaPoista
 9. Mä olen selannut tuon hennesin kuvaston useamman kerran läpi ja en millään löydä edes top vitosta tuosta katalookista. Ja minä kun yleensä pidän syysmallistoista aivan mielettömästi. Toivotaan, että tämä on vain ohimenevää eikä mikään pysyvä muutos Hennesillä.

  VastaaPoista
 10. xylitol: Niinpä niin. Noin isolta yritykseltä, jolla on oletettavasti suuri suunnittelijaosasto, luulisi tulevan jotain uutta kehiin, mutta suurin osa vaatteista taisi olla niitä menneiden vuosien uudelleenlämmiteltyjä vaatekappaleita. Enpä ihmettelisi, vaikka tuo olisi aika laskelmoitu veto. Siis myydään sitä, mikä aikaisempina vuosina on myynyt ja jätetään ne riskialttiimmat mallit pois kokonaan.

  Shandi: Minä olen samoilla linjoilla kanssasi - rakastan syksyn muotia. Kesä kun on aina sellaita sekametelisoppaa...siis vaatteista ja muodista puhuttaessa. Vaikeaa oli muuten tuohon suosikit kollaasiin mitään edes löytää:) Luulen, että koru on sellainen, jonka saatan hankkia. Kengät ehkä, jos ne tulee aleen.

  VastaaPoista
 11. Mulla ei vielä Henkkamaukan syksyn kuvastoa ole, enpä tilannut kyllä kevätkuvastostakaan mitään. Sen sijaan oon Ellokselta löytänyt viime aikoina kivoja asioita. Eikä ne oo sieltä tätipuolelta ollenkaan :D

  Se on kyllä ihan fakta, että laman aikana muoti tylsistyy. Koska ihmiset ei enää käytä rahojaan trendeihin, jotka kestää kaks viikkoa. Halutaan panostaa perusvaatteisiin. Ne vaan valitettavasti on monesti vähän tylsiä, jos ei osaa asustaa oikein.

  VastaaPoista
 12. bubble: Minä en jotenkin ole innostunut oikein kummastakaan (Henkkiksen tai Elloksen) kuvastosta, mutta Elloksella muuten se kuvasto on aika eri asia, mitä nettisivut. Kuvastohan on enimmäkseen Elloksen omia juttuja, kun taas sieltä merkkien puolelta löytää usein aivan ihania vaatteita ja kenkiä. Elloksellakin vain tuppaa ne koot olemaan minulle aivan liian suuria:/

  Itse ajattelen, että ne perusjutut kuuluu sinne vaatekaappiin, mutta sen lisäksi haluaisin siellä olevan myös niitä omaa persoonaa tukevia, hieman erilaisia vaatekappaleita. Lama on kyllä siinä mielessä ihan hyväkin ilmiö, että se tosiaan laittaa ihmiset miettimään omaa kulutustaan - tehdään niitä järkeviä ostoksia ja vain tarpeeseen. Vai ehkäpä ihmiset vain siirtyvät halvempiin merkkeihin, kuten H&M:n ja jatkavat samaa kulutustahtia...ken tietää.

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig