Kirjoja vol.1

Useammassa blogissa olen bongannut lempikirjat -haasteen, jonka ajattelin nyt itsekin toteuttaa. Rakastan lukemista ja varsinkin nuorempana sitä tuli tehtyä aika paljon. Ensin ajattelin esitellä lempparini omistamistani kirjoista ja joskus myöhemmin kirjoista, joita en ole itselleni hankkinut.

Olen ehdottomasti historiallisten romaanien ystävä - nykyaikaan sijoitetut kirjat saavat minut yleensä haukottelemaan. Pidän eri kirjoista eri syistä. Kirjoissa voin rakastua vaikkapa juoneen, kauniiseen kieleen, onnistuneeseen kielenkäyttöön ympäristön, ihmisten ja tunteiden kuvauksessa jne. Olen läpikäynyt eri vaiheita: jossain välissä luin pelkästään fantasiakirjallisuutta, kun taas toisinaan ovat elämäkerrat viehättäneet.

1. James Clavell: Gai-Jin

Romaani sijoittuu vuoden 1862 Japaniin. Japanihan oli tuolloin sulkeutunut maa, mutta pari sen satamaa oli länsimaalaisten tukikohtina kauppaa varten. Kirjan taustana on historiallisia tosiasioita, mutta sen tapahtumat ja päähenkilöt ovat fiktiota. Kirja kertoo eri maiden kauppahuoneista, keskittyen erityisesti yhteen. Kirja on osa suurempaa kokonaisuutta, joten jos siihen jää koukkuun, kannattaa muutkin teokset lukea. Alussa kirjaa lukiessa oli ehkä hieman vaikeaa hahmottaa kokonaisuutta henkilöhahmojen runsauden vuoksi, mutta alkukankeuden jälkeen juoni tempaa mukaansa. Romaani keskittyy konfliktiin japanilaisten ja "muukalaisten" välillä, mutta kirjan punaisena lankana on rakkaustarina, joka hieman pehmentää muuten aika miehistä romaania.

2. Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo

Kirjailijan ehdottomasti paras teos, jonka pariin jaksaa palata aina uudestaan ja uudestaan. Kirjassa viehättää eniten henkilöhahmojen välinen vuoropuhelu ja itse tarina, josta ei juonenkäänteitä puutu. Tarina sijoittuu 1700-luvun Englantiin. Yksi ehdottomista lempparikirjoistani. Kannattaa lukea!

3. Linda Lay Shuler: Kun kotka kutsuu

Ihana kirja ja ihana tarina. Kertoo intiaaninaisesta, joka toimii heimonsa "muistajanaisena". Eli myös tämä teos sijoittuu historialliseen ajanjaksoon. Tämä on toinen kirja, jonka ehdottomasti suosittelen kaikkien lukevan! Kirja on osa suurempaa kokonaisuutta, joskin jokainen romaani toimii myös itsenäisenä teoksena. Kertomuksen aloittaa teos "Vain aurinko muistaa", josta kirjailijaan tutustumisen voi aloittaa.

4. Elämäkerrat (Noor & Farah)

Näistä kirjoista olenkin jo aiemmin täällä puhunut, mutta edelleen - tykkään ja suosittelen luettavaksi kaikille. Ehkä Noorin kirja voisi olla helposti lähestyttävämpi, joten vahvoihin arabinaisiin tutustumisen voi hyvin aloittaa hänen teoksellaan. Joskus se totuus on vain tarua ihmeellisempää...


Kirjat esittelyjärjestyksessä. Osasta on kannet muuttojen yhteydessä hävinneet.

5 kommenttia

 1. Kiitokset kirjavinkeistä :)Minäkin olen aina ollut kova lukemaan ja nyt kun on aikaa niin tuntuu etten osaa valita mistä aloittaisi :)

  VastaaPoista
 2. Ylpeys ja ennakkoluulo on kirjana edelleen lukematta, mutta sarjana katsottu jo varmaan 10 kertaa ;)

  VastaaPoista
 3. Vilma: No tuossa ainakin nuo kolme viimeistä kohtaa on sellaista kivaa kesälukemista:) Kaikki löytyy myös kirjastoista!

  dolce: Olen katsonut myös sarjan, mutta ainahan se kirja on yleensä pikkaisen parempi:) Vaikka yllättävän kivasti oli kyllä sarjakin toteutettu!

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva lukea kirjavinkkejä. Jostain syystä varsinkin kesäaikaan kirjoja tulee luettua vinot pinot.
  Ylpeys ja ennakkoluulo on hyvä elokuvanakin, mutta taidampa kipaista kirjastosta lainaamassa kirjankin :)

  VastaaPoista
 5. Marge: Kiva, että oli jotain hyötyä! Kesällä kyllä tulee jostain syystä lueskeltua enemmän... Ja kannattaa kyllä lukea myös kirjana. Elokuvaversiot kun tahtoo typistää aina sitä tarinaa:)

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig