2nd hand girl

Nuorempana nyrpistelin nenääni kirppiksille. En voinut kuvitellakaan ostavani käytettyjä vaatteita - ne siskon vanhatkin vaatteet tekivät jo tiukkaa. Pidin kirppiksiä kamalina, haisevina paikkoina, jonne ihmiset tuovat vanhat ja kuluneet (pahimmassa tapauksessa likaiset) vaatteet. Ammattikorkeassa minulla oli ystävä, joka aktiivisesti vieraili kirppareilla. Joensuun kirpparit olivatkin vähän toista luokkaa, kuin oman kotikaupunkini ainokainen. Aloin pikkuhiljaa ymmärtää, että nehän ovat todellinen aarreaitta. Puolustukseni täytyy sanoa se, ettei minun nuoruudessani (nyt kun olen jo niin vanha;D) kirpparit olleet samalla tavalla muotia kuin nyt. Nykyään ne cooleimmat ja tyylikkäimmät ihmiset verhoutuvat lähes poikkeuksetta upeisiin 2nd hand löytöihin. Tyylitaiturit sekoittavat massamuotia, high end merkkejä ja vintagea persoonallisiksi kokonaisuuksiksi.

Tällä hetkellä arvioisin, että vaatekaappini sisällöstä n. 1/4 on kirpparilöytöjä, kun asusteet luetaan mukaan. Kengissä en puolestani 2nd handia suosi siitä yksinkertaisesta syystä, etten kenkälöytöjä kirppareilta koskaan tee. Toisen käyttämät kengät ovat muokkautuneet käyttäjänsä jalan mukaiseksi, enkä halua jalkojani huonoilla kengillä pilata, koska olen niiden eteen aika paljon vaivaa nähnyt. Lapsena minulla oli "lättäjalka" ja kävelin vielä sen lisäksi jalkaterät sisäänpäin kääntyen. Olen saanut harjoituksin ja treenaamalla jalat kuntoon, mutta kenkien täytyy olla hyvät.

No tässäpä on päivän asu, josta löytyy pari 2nd hand aarretta:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kuinka suuri osa teidän vaatteistanne on 2nd handia?

7 kommenttia

 1. Toi Ginan pusero on ihanan rento! Mulla on monta ton tyyppistä mutta kaikki alkaa olla jo liian kuluneita. Olisiko aika tehdä hankinta..? ;)

  VastaaPoista
 2. Aika iso osa varmaan on 2ndhandia, en ole kylläkään laskenut... Onko Jklässä tosiaan jo kesä, kun olet niin kesäisesti pukeutunut viime päivinä? Itse arvon vieläkin ulos lähitessa että puenko takin alle villatakin :D

  VastaaPoista
 3. NinaV: Hih:) Suosittelen hankintaa. Olen jo kaksi päivää jumittanut tuossa samassa paidassa:D Laittaisin varmaan huomennakin, jos se ei olisi pesussa...

  Ilona: En minäkään ole laskenut, mutta yllättävän paljon sitä kaapista löytyy kun alkaa asiaa pohtimaan:) Juu...tällä on ollut kyllä aika lämpöistä!! Toki vedän takin aina noiden asujen päälle, mutta kevyen sellaisen. Ja minä kun olen aikamoinen vilukissa, joten kyllä se ilma varmaan on sitten ihan lämmin;)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo valkoinen laukku! itse en ole pitkään aikaan käynyt kirppiksellä. Nuorempana, aka teini-ikäisenä kävin paljonkin. Silti aina jaksan ihailla mitä löytöjä muut ovat niiltä tehneet.

  VastaaPoista
 5. Alma: Laukku on kyllä aika söpöinen...harmi, kun noille pikkulaukuille on vain niin vähän käyttöä! Minulla kirpparikäynnit miltei loppui kun kävin töissä, mutta nyt kun opiskelijana on enemmän aikaa ja vähemmän rahaa, on harrastus herännyt taas henkiin:D

  VastaaPoista
 6. Ei yksikään. =D Olen kerran käynyt kirpparilla myymässä ja järkytyin siitä, kuinka ihmiset hyökkäävät paikalle kuin korppikotkat, kun näkevät jotain mitä haluavat. Tinkiminen ja vaatteiden jättäminen myttyyn on ärsyttävää, siksi jätän kirpparit yleensä välistä. ;)

  VastaaPoista
 7. Ragdoll: Hih:D Itse heitän vaatteet aina itsepalvelukirppiksille kun tuo myyntihomma ei niin kiinnosta. Mutta muuten taidat olla nykyään aika harvinainen "tapaus", jos mitään second handia kaapista ei löydy:)

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig