Geishan muistelmat

Olen ollut aina viehättynyt Japanilaisesta kulttuurista ja taiteesta. Verrattuna esim kiinalaiseen, Japanilainen maalaustaide on paljon pehmeämpää. Upea sivellintekniikkaa maalauksissa luonnosta. Kauniisti hoidetut puutarhat. Geishojen upeat kimonot, joiden säälittävät nykymuunnelmat ovat korni varjo alkuperäisistä taideteoksista, joiden tekemiseen saattoi mennä jopa yksi työvuosi.


Sunnuntai-iltana katselin elokuvan Geisan muistelmat (Memoirs of a Geisha). Pidin elokuvasta todella paljon ja se on hyvin pitkälti sen visuaalisuuden takia. Vaikka esim. meikissä ei ollut pyritty täydelliseen autenttisuuteen, oli kaikki toteutettu todellista historiaa kunnioittaen. Näyttelijöille oli pidetty ns. Geisha-koulua, jossa heitä oli opetettu tanssimaan, liikkumaan ja soittamaan ajan soittimia. Suosittelen elokuvaa ehdottomasti kaikille, jotka nauttivat kauneudesta ja historiallisista elokuvista!!
13 kommenttia

 1. Mäkin tykkäsin kyseisestä elokuvasta.

  VastaaPoista
 2. En ole elokuvaa nähnyt mutta pidän myös japanilaisuudesta jos näin voin sanoa. Varsinkin juuri puutarhat ovat mieleeni.

  VastaaPoista
 3. shandi: Juu...ihana leffa! Harmittaa kun en käynyt aikoinaan katsomassa sitä ihan elokuvissa

  jenny: Jotenkin siinä japanilaisessa kulttuurissa on paljon herkkyyttä ja riipaisevaa kauneutta. Asioiden hetkellisyys ja kauneuden merkitys ovat korostuneita...Kannattaa kyllä käydä leffa vuokraamassa:)

  VastaaPoista
 4. Pitäisi katsoa tuo elokuva, kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 5. *~sl: Kantsii kyllä katsoa! Tykkäilin tosi paljon:D

  VastaaPoista
 6. Mä kävin katsomassa ton silloin leffassa pari vuotta sitten ja tykkäsin tosi paljon. Aika rankka. Mutta kiehtova. En muista oliko se ennen vai jälkeen Japanin reissun, mutta varmasti tuli puolin ja toisin heijastettua näkemäänsä ja kokemaansa.

  Ei nyt liity Japaniin, ja taisi itse asiassa olla leffan päänäyttelijäkin kiinalainen, mutta mulla on ihan tietty veto niihin vinosilmiin, kun kummityttöni on Kiinasta adoptoitu ja maailman mahtavin lapsi. Odotan jo innolla Helsinkiin paluuta, kun voi taas puljata kummilikan kanssa. Meillä on aina niin hauskat jutut yhdessä ettei mitään määrää. Hauskaa seurata kuinka meidän suhde muuttuu ja kehittyy. Kummilikka on nyt kuus ja menee syksyllä eskariin.

  VastaaPoista
 7. herttainen: Juu...juoni oli aika kiehtova:) Ohjaajahan oli jenkki ja pikkutyttö, joka esitti pääosaa taiwanilainen, kurpitsa (toinen pikkutytöistä) myös amerikkalainen jne... Että ei nyt ihan autenttinen esitys tietenkään:D Mutta minuun upposi! Japanissa olisi ihanaa käydä joskus.

  Kummilapset ovat kyllä niin ihania. Sydän särkyy, kun en näe kummipoikaani niin usein kuin tahtoisin!! Lapset kasvavat niin uskomattoman nopeaan.

  VastaaPoista
 8. Omistan tuon kans dvd:llä,on kyllä tosi hyvä.Voisin jopa katsoa sen huomenna uudestaan kun viimeisestä katselukerrasta on jo vähän kulunut aikaa:D

  VastaaPoista
 9. lilya: Hauskaa leffailtaa sinne sitten vaan:) Voisi muuten olla kyllä sellainen elokuva, jonka haluaisin myös ostaa itselleni!

  VastaaPoista
 10. Hei minä olen nähnyt tuon! Olin aluksi todella ennakkoluuloinen sen suhteen, mutta lopulta tykkäsin.:)

  VastaaPoista
 11. moumou: Hihii! Itse tykkäilen historiallisista elokuvista ja japanlilaisesta kulttuurista:) Tiedän kyllä monia ihmisiä, jotka eivät tämäntyyppisistä leffoista tykkää.

  VastaaPoista
 12. On yksi suosikkielokuviani, vaikka vähän disneysatutunnelma siinä onkin. Ajattelin lukea kirjan, josta tuo elokuva tehtiin mutta minua varoitettiin, että kirjailija on hyvin rasistinen ja se näkyy myös kirjassa. Jäi lukematta. Tuossa elokuvassa on myös hauskoja virheitä (kuten rakennukset väärällä aikakaudella jne.) mutta kokonaisuutena todella ihastuttava leffa.

  VastaaPoista
 13. jossu: Kyllä sen selkeästi erottaa, että on jenkkiläinen versio:) Mutta tykkäilin minäkin siitä huolimatta!!

  VastaaPoista

Professional Blog Designs by pipdig